Kommunikasjon for i dag og i morgen

Vcom - Distributør og kompetansesenter

appstyrt lydvarsling

Nytt brukerscenario:

Kunden er en større bedrift med flere hundre ansatte i et stort kontorbygg. Ved en gjennomgang av totalsikkerhet for bygget ble det kartlagt et behov for et lydanlegg som kunne utløse og styre evakueringer i forbindelse med alvorlige uønskede hendelser.

Med et Lydvarslingsanlegg fra Vcom har bedriften fått en driftssikker, funksjonell løsning som sikrer effektive evakueringer.

 

Lydvarslingsanlegget er satt sammen av velprøvde komponenter fra Vcom sin anerkjente produktportefølje, i kombinasjon med egenutviklede løsninger. Både signal og strøm til høyttalerne går over Power over Ethernet (PoE), og man kan velge å benytte datanettverk som er separat kablet, eller som også har annen funksjonalitet, enten det er generelt datanett eller et teknisk driftsnett.

 

- Endepunkt: Her er det benyttet SIP Hornhøyttalere fra 2N som gir et lydtrykk på inntil 124dB, og som kan benyttes innendørs og utendørs.

- Sentral: Det er benyttet en svært stabil og driftssiker innovaphone media-server som sentral i systemet. Denne er utstyrt med spesialtilpasninger som gjør den ideell til denne type bruk.

- Varslingsenheter:

- Mikrofonkonsoll i tradisjonell utførelse med direkteknapper for avspilling av ferdiginnspilte meldinger eller direkte annonsering til valgte soner.

- App på mobiltelefon med knapper for valg av soner og for avspilling av ferdiginnspilte meldinger eller direkte annonsering til valgte soner.

 

Lydvarslingsanlegget er også utstyrt med utendørs høyttalere, slik at man raskt og effektivt kan kalle de ansatte tilbake til arbeidsplassen etter brannøvelser e.l.

Det er i dette prosjektet fire brukere på appen, hvorav to er operative vektere som har telefonen på seg. Løsningen har støtte for push-varslinger til mobil, slik at hvis bruker-1 spiller av en melding fra sin mobil, vil de andre brukerne få opp et push-varsel på mobilen som forteller at noen allerede har igangsatt varsling.

 

Ta kontakt med oss for å høre mer om hvordan du kan bedre sikkerheten i din bedrift, skole e.l. Gjenbruk av eksisterende høyttaleranlegg med oppgradering til moderne funksjonalitet er også mulig.

 

 

914431E sip mic photo front right hq

* Brukerscenarier fra Vcom AS er ment som et verktøy for deg som er interessert i våre produkter.
Vi håper du finner nytte i dette, og lar deg inspireres i forhold til bruksområder og funksjonalitet.
Prosjektene du leser om her kan være gjennomført i Norge eller andre land, de kan være i prosjekteringsfasen,
eller de kan være konstruert nettopp med inspirasjon og læring som formål.

Vcom AS - Lysaker torg 25, 1366 Lysaker - Telefon: 21 67 37 70 - E-post: post@vcom.no
Copyright © 2018 www.vcom.no