Kommunikasjon for i dag og i morgen

Vcom - Distributør og kompetansesenter

DNV GL Hurtigruten v2

Sikkerhet står i forkus for Hurtigruten. innovaphone telefonsystem er valgt til hurtigruteskipene. Båtene trafikkerer norskekysten, men noen også Antarktis og Grønland. For ytterligere å underbygge sikkerheten, har Hurtrigruten nå tatt i bruk den nye DNV-GL sertifiserte versjonen fra innovaphone.

Det er tøffekrav som skal tilfredsstilles for å oppfylle kravene i henhold til DNVGL-CG-0339. Testene ble utført av Nemko og omfatter tøffe krav til driftssikkerhet, stråling og miljø. Langvarige ristetester, EMC-tester og branntester inngår. I tillegg er lugartelefonene sertifisert i hendhold til kravene EN60945.

Vcom AS er distributør og kompetansesenter for innovaphone i Norge og vi er stolte av å levere innovaphone-løsningen som er installert både maritimt, innen finans, industri, varehandel m.v.

Det er en imponerende installasjon som nå er gjort på Hurtigruten. Fem båter med over 1.100 telefonbrukere fordelt på tekniske rom, passasjerlugarer og crew. Tilpassede løsninger er laget for blant annet guiding og nordlys-varsling via telefonsystemet.

Internt på båtene går det en fiberring supplert med kobber spredenett. Både telefoner, sentraler og Dect basestasjoner er koblet direkte på IP-nettet og får strøm via PoE. En IP811 er hjernen i systemet, som også sørger for kommunikasjon til satellitt-systemene og mot mot Inmar-Sat og kommunikasjon mot GSM-nettet.

”Vi holder nivået like under isbryter”, sier kaptein Rune Andreassen som var kaptein på MS Fram da den som første Hurtigruteskip begynte å frafikkere Sørishavet og Grønland.

”Driftssikkerhet og mulighet til fjernkonfigurasjon er viktige faktorer ikke minst på telefonsystemet. Når man opererer langt fra land må utstyret være til å stole på.” sier Idar Flø fra Ocean Technology som har var konsulent for Hurtigruta Group da Hurtigruten begynte å bruke innovaphone på sine skip.

innovaphone er et tyskutviklet IP-telefoni system. Det er et fantastisk driftssikkert og fleksibelt system, utviklet med høye krav til talekvalitet og funksjonalitet. Se mer på www.innovaphone.no

Vcom representerer innovaphone i Norge.

 

Hurtigruteskipet Spitsbergen

Vcom AS - Lysaker torg 25, 1366 Lysaker - Telefon: 21 67 37 70 - E-post: post@vcom.no
Copyright © 2018 www.vcom.no